Supportersvereniging staat op 18 februari tegenover KNVB inzake strafmaatregel uitwedstrijd Cambuur

De Supportersvereniging FC Groningen (verder: Supportersvereniging) is verzocht om aanstaande dinsdag 18 februari om 20:30u te Zeist te verschijnen voor de Commissie van Beroep van de KNVB. De aanleiding hiervoor is het door de Supportersvereniging ingestelde beroep aangaande de maatregel om FC Groningen-supporters te weren bij de eerstvolgende uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Het is daarbijde eerste keer in de historie dat een Supportersvereniging zichmengt in de tuchtrechtspraak van de KNVB.

Op 17 augustus 2013 werd in Leeuwarden het EredivisieduelSC Cambuur - FC Groningen gespeeld. Tijdens de wedstrijd was een klein deel van de circa 400 aanwezige FC Groningen-supporters betrokken bij ongeregeldheden. Als reactie hierop is door FC Groningen aan een drietal personen een stadionverbod opgelegd.

De Aanklager Betaald Voetbal alsmede de Tuchtcommissie KNVB zijn van mening dat FC Groningen ter zake te weinig heeft gedaan om deze ongeregeldheden te voorkomen en er daarbij onvoldoende in is geslaagd om de daders te identificeren. Als strafmaatregel is daarom besloten dat FC Groningen bij de volgende wedstrijd tegen Cambuur te Leeuwarden in het geheel geen supporters mee mag nemen.

De Supportersvereniging staat principieel voor een beleid waarbij, voor zover sprake is van strafbaar gedrag, individuele daders worden aangepakt. De nu opgelegde maatregel raakt honderden supporters die niets misdaan hebben en is daarom volstrekt onacceptabel. Het besluit staat daarbij haaks op huidige landelijke beleidsdoelstellingen om goedwillende supporters niet onnodig te beperken in hun bewegingsvrijheid en hun sportbeleving.

De zitting is openbaar toegankelijk (KNVB Sport- en Conferentiecentrum, Woudenbergseweg 56-58, Zeist).

Via: SV FC Groningen