Uitvakkentest 2014 Supportersplatform Betaald Voetbal

In 2014 waren weer ca. 6 miljoen toeschouwers in het totaal bij voetbalwedstrijden aanwezig in het Nederlandse Betaalde Voetbal. Bij vrijwel iedere wedstrijd zijn er uitsupporters aanwezig. Voelen zij zich wel in het uitvak? De leden van het Supportersplatform Betaald Voetbal bekeken welke uitvakken zij het liefst bezochten in 2014. SC Heerenveen volgt AZ op in de Eredivisie en MVV Sparta in de Eerste Divisie.

Verschillende aspecten in en rond het uitvak werden bekeken, gewogen, beoordeeld, gepeild en in de laatste plaats werden becijferd. Wie kunnen dat beter beoordelen dan de supporters zelf? Per aangesloten supportersvereniging van de SBV kon worden doorgegeven worden welk uitvak op 1 tot en met 3 zou moeten komen. Iedere aangesloten supportersvereniging mocht maar één keer stemmen. Het SBV-bestuur maakte de totaaltelling klaar .

De einduitslag voor de Eredivisie:

1. SC Heerenveen

2. AZ

3. Heracles

De einduitslag voor de Eerste Divisie:

1. MVV

2. Sparta én Eindhoven

Na de winterstop zal de voorzitter van de SBV, Eric van Dorp, de prijs gaan overhandigen aan SC Heerenveen en MVV. Wij zullen de pers hiervoor nog een uitnodiging sturen.