Evenementenwet aangenomen door de Eerste Kamer. Supportersplatform verwacht dadergerichte aanpak.

Vandaag is de nieuwe evenementenwet aangenomen door de Eerste Kamer. Het Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV) is enthousiast dat er na vele jaren van twijfel nu eindelijk duidelijkheid is over de (on)mogelijkheden om voetbalvandalisme aan te pakken.

Eric van Dorp, voorzitter van het SBV: ‘Het is goed dat deze duidelijkheid er nu eindelijk is en dat de bereidheid tot een dadergerichte aanpak duidelijk aanwezig is. Wij verwachten dat burgemeesters en rechters hun verantwoordelijkheid hierin zullen nemen en op korte termijn gebruik gaan maken van de mogelijkheden die deze nieuwe wet hen biedt. Hierdoor zullen supportersonvriendelijke maatregelen als buscombi’s en gereguleerde kaartverkoop hopelijk snel tot het verleden behoren en kunnen de ruim 99% welwillende voetbalsupporters (we praten hier over meer dan 6 miljoen stadionbezoekers) in de nabije toekomst zonder belemmeringen voetbalwedstrijden bezoeken.’

Het SBV gaat er vanuit dat de extra regelgeving ook echt een positief effect zal hebben op de vrijheden van supporters en verwacht als gesprekspartner betrokken te blijven bij de verdere implementatie van de wet.

Supportersplatform Betaald Voetbal

Heeft u vragen over dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met Eric van Dorp of Stef ten Thij.