Supportersplatform oneens met prijsstelling kaarten Supercup

Het Supportersplatform Betaald Voetbal (SBV) is het niet eens met de prijsstelling voor de kaartverkoop voor de Supercup.

Voorzitter Eric van Dorp: ‘Op dit moment is het zo dat supporters die in het bezit zijn van een seizoen- of fankaart een hogere prijs betalen om deze voor hen belangrijke wedstrijd te bezoeken dan de gelegenheidsbezoeker. Er worden namelijk via de KNVB kaarten tegen een lagere prijs aangeboden. Deze kaarten worden verkocht aan relaties en sponsoren en ook de kampioenen in het amateurvoetbal hebben de gelegenheid om kaarten aan te schaffen voor dit ‘voordeeltarief’.

Het is niet zo dat het SBV tegen het aanbieden van goedkope kaarten is, maar dan wel voor iedereen. Het kan niet zo zijn dat trouwe supporters, die gedurende het hele seizoen hun club steunen en bezoeken, een prijs moeten betalen die hoger ligt dan de prijs die gelegenheidsbezoekers betalen.

Deze praktijken zijn al jaren gaande en wij roepen de KNVB op om hierin actie te ondernemen en er voor te zorgen dat deze wedstrijd voor iedereen tegen een lage prijs te bezoeken is. Het mag niet zo zijn dat de wedstijd om de Supercup, evenals de bekerfinale waar hetzelfde gebeurt, uitdraait op een feestje voor de sponsoren en relaties van de KNVB.’

Supportersplatform Betaald Voetbal

Mocht u vragen hebben over dit persbericht, kunt u zich wenden tot het SBV via Eric van Dorp of Stef ten Thij.